Open
X

Boominventarisatie in het kader van groenrenovatie, Gemeente Lansingerland.

Boominventarisatie in het kader van groenrenovatie, Gemeente Lansingerland

Inspecties (VTA), overheden

In vier buurten in Berkel en Rodenrijs wordt het groen gerenoveerd, waar nodig en zinvol worden ook de bomen meegenomen. In opdracht van Gemeente Lansingerland is onderzoek gedaan naar de toekomstverwachting, mate van overlast en beeldkwaliteit van de totaal ruim 1300 bomen in de vier buurten. Aan de inventarisatiekenmerken is een puntenscore toegekend. Door middel van de puntenscores bij elkaar op te tellen ontstaat een totaalscore per boom. Op basis daarvan is bepaald of de bomen gehandhaafd kunnen blijven, of dat het zinvoller is om de bomen preventief te verwijderen of te vervangen tijdens de grootschalige groenrenovatie.
Uiteindelijk bleek dat ongeveer 15% van de bomen (ruim 170) verwijderd zouden kunnen worden omdat ze veel overlast veroorzaken, dicht op gevels staan, een slechte habitus hebben of weinig toe voegen aan het straatbeeld.

Route berekenenExporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Inventarisatie overlast bomen Berkel en Rodenrijs

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Inventarisatie overlast bomen Berkel en Rodenrijs
52.003983, 4.494481
Berkel en Rodenrijs, Nederland (Route)