Open
X

Onderzoek bloedingsziekte Baarn.

Onderzoek bloedingsziekte Baarn

boomveiligheidsonderzoek, Flora en Fauna, Ziekten en plagen

In opdracht van de Gemeente Baarn hebben we in juli 2016 een uitgebreid onderzoek gedaan naar de bloedingsziekte bij de monumentale kastanjes aan Veldheimweg/Marisstraat (Breitnerplein) in Baarn. Op basis van aanwezigheid van bloedingsziekte in kroon/gesteltakken, stam of stamvoet, secundaire zwamaantastingen, kroonaftakeling en andere symptomen is de ernst en het risico voor de omgeving ingeschat. Uit het onderzoek is gebleken dat een aantal bomen ernstig aangetast zijn, deze zullen verwijderd moeten worden. Tevens zijn enkele herinrichtingsvarianten opgesteld, maar uiteindelijk is het aan de gemeente en bewoners om hier een gedegen keus in te maken. In maart 2017 hebben we een hernieuwde inspectie uitgevoerd, waaruit bleek dat veel bomen verse secundaire zwamaantastingen vertonen. Een aantal gevaarlijke gesteltakken zijn preventief verwijderd. Ook is een ecologische quickscan uitgevoerd.

Gemeente heeft Prop Boomtechniek een warmtebehandeling laten uitvoeren bij twee bomen met een lichte aantasting. Hierbij worden matten met slangen gevuld met warm water voor een aantal dagen rondom de stam en eerste gesteltakken van de boom aangebracht. De warmte doodt de bacteriën waarna de boom zelf moet herstellen.

 

Binnenkort wordt er een bewonersavond georganiseerd, waarin de stand van zaken en toekomstplannen verder toegelicht worden.

Route berekenenExporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Veldheimweg

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Veldheimweg
52.216495, 5.293522
Veldheimweg, Baarn, Nederland (Route)