Open
X

Aannemers en projectontwikkelaars

Boombeschermingsplan MaliskampsestraatWerken rond bomen

Aannemers, projectontwikkelaars maar ook architectenbureaus kunnen zowel in de planvorming als in de uitvoering met bomen te maken krijgen. In de planvorming kan er door de opdrachtgever vereist worden dat er informatie over bomen aangeleverd wordt. Dit in de vorm van een waardebepaling, inventarisatie of boomveiligheidscontrole. Middels een boomeffectanalyse (BEA), compensatieplan of boombeschermingsplan leggen overheden de verantwoordelijkheid voor boombescherming of compensatie neer bij de uitvoerder van het werk.

Boombeschermingsplan

Als er in een vroegtijdig stadium een boomdeskundige aanhaakt, kan dit veel tijd en kosten besparen. Een boomdeskundige denkt met u mee en adviseert. Hierdoor wordt boombescherming goed geïntegreerd in de planning, planvorming en uitvoering. Het behoud van waardevolle bomen zal een surplus vormen voor uw plannen of werkzaamheden.

Indien nodig zorgen wij ook voor een boomtoezichthouder die overlegt, toezicht houdt en aanwijzingen geeft tijdens de daadwerkelijke uitvoering van het werk.