Open
X

Team

Ons team bestaat uit de volgende adviseurs:

Peter Duifhuizen

Peter Duifhuizen groeide op  op een eeuwenoude boerderij in het buitengebied tussen Putten, Nijkerk en Voorthuizen.  Hij studeerde af aan de Hogeschool Larenstein in Bos- en Natuurbeheer in 1996. Daarna werkte hij korte tijd  in Nigeria en daarna in alle lagen van de overheid: bij gemeente ‘s-Hertogenbosch, provincie Brabant (bureau Natuur) en  Ministerie van Defensie (DGW&T).

De kennis over bomen en boomtechnisch onderzoek diepte hij verder uit bij Pius Floris Boomverzorging Amsterdam. Een breed boomtechnisch spectrum aan ervaring, kennis en projecten zijn de permanente basis voor alle boomtechnische opdrachten. Peter is European Tree Technician.

Specialismen: interim boombeheerder (voor gemeenten), bewonersparticipatie, kapvergunningen, databeheer/GIS, projectvoorbereiding uitvoering.

T: 0646206749

M: peter@boomadviesduifhuizen.nl

 Jan Wildschut

Jan studeerde Bosbouw aan Universiteit Wageningen. Hij was werkzaam bij uiteenlopende organisaties in de bomensector. Dit varieerde van de US Forest Service (qualified timber cruiser)  tot de biologische laanboomteelt. De afgelopen jaren is Jan actief geweest als allround boomspecialist bij Boomadviesbureau De Groot. Hier werkte hij onder meer aan de ontwikkeling van de TMS (Tree Motion Sensor)-methodiek, een dynamische onderzoekstechniek ter beoordeling van de boomstabiliteit. Ook was hij lid van de projectgroep i-Tree. Jan is tevens European Tree Technician.

Specialismen: stabiliteitsonderzoek (TMS), Bomen Effect Analyse, beleidsplannen, projectbegeleiding, groeiplaatsadvisering.

T: 0655714959

M: jan@boomadviesduifhuizen.nl

Melvin Houtman

Melvin Houtman studeerde af in Velp aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Bos- en Natuurbeheer in 2015. Tijdens zijn studie was hij onder meer bezig met projecten in duurzaam bosbeheer in Indonesië en studeerde hij af bij Alterra (Wageningen UR) met zijn thesis over efficiënt bodembeheer in Ethiopië. Na zijn studie heeft hij zich ingezet voor het in kaart brengen van nieuwe landbouw initiatieven zoals voedselbossen in Nederland. Daarnaast verrichte hij voor een korte periode uitvoerend werk in de boomverzorging. Sinds 2016 werkt hij bij Boomadviesbureau Duifhuizen, waar hij zich verder ontwikkelt als boomtechnisch adviseur.

Specialismen: Nader Technisch Onderzoek, Boomveiligheidscontroles, Handboek bomen

T: 0652131335

M: melvin@boomadviesduifhuizen.nl